21 juli 2018

Ons huisje staat in Den Bosch!

Vorige week was het dan zover, onze tijdelijke kleine huisje werd geplaatst.

We begonnen vroeg, namelijk om 08:00 uur met het ‘’funderen’’ en het waterpas maken van de ondergrond. Omdat het zo’n klein huisje is dienen de stelconplaten van het terrein zelf als fundering. Om het geheel waterpas te krijgen beginnen we met het leggen van blokken ter hoogte van de pootjes. Hierop komt straks het huis te staan. Later dit jaar gaan we rondom de huisjes zo genoemde terpen maken waarin de leidingen verwerkt worden. Deze terpen zijn eigenlijk gewoon zand bergen die we inzaaien zodat het geheel wat gezelliger kijkt. Wat ook een rol speelt bij de plaatsing zijn de zonnepanelen aan beide zijdes van het schuine dak. Voor de beste opbrengst worden deze op oost-west gepositioneerd, zodat de zon de hele dag op de panelen schijnt.

We hadden nog even getwijfeld over de positie van het huis, maar uiteindelijk zijn we blij met de keus om de openslaande deuren aan de kant van het water te zetten. Dat uitzicht is namelijk prachtig!

10.30 uur: Mooi op tijd klaar met de voorbereidingen als de vrachtwagen arriveert met het huis. Het vergt wat precisie om de dieplader over het terrein te manoeuvreren naar de plek, waar het huis vervolgens met een kraan op zijn plaats gehesen wordt. Het is een kwestie van de verstelbare voeten aan het frame uitdraaien en waterpas stellen. Binnen drie kwartier staat het huis op zijn plek en is de vrachtwagen weer vertrokken.

Nou daar staat het dan, in een halve dag is ons huis geplaatst. Bizar is het wel een beetje.. We hebben het proces vastgelegd in een timelapse filmpje, hier te zien.

Nu is het zo dat we in dit huisje maar 3 maanden zullen wonen omdat dit het beurs model is van Mill home. We mogen hier tijdelijk in verblijven totdat onze loft duo klaar is, wat vermoedelijk in oktober zal zijn. Ook dan komt er weer een vrachtwagen en wordt het ene huisje op dezelfde manier verwisseld met de nieuwe.

Het inruimen van dit huisje is daarom ook nog een beetje moeilijk, we willen het wel gezellig maken. En alles in verhuisdozen laten zitten voor zolang is ook zoiets. Er staat nog veel bij mijn ouders thuis nu wat later nog een plekje moet krijgen of toch nog weg kan omdat we het al die tijd niet gemist hebben.

Mocht je nieuwsgierig zijn en willen komen kijken, laat het ons even weten dan zetten we de koffie klaar, al is een glas koude limonade ook niet verkeerd met dit warme weer 😉

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bernardgaw schreef:

  tarot card reading
  tarot reading
  tarot card meanings
  tarot card meanings list
  love tarot reading
  tarot card meanings pdf
  tarot cards reading
  one card tarot reading
  how to do a tarot reading
  tarot card reading near me
  https://ericsundwall.com/tarot-card-reading-and-meanings/
  tarot card reading free
  tarot card reading meaning
  tarot card readings online
  tarot card reading love
  tarot card reading austin
  tarot card reading youtube
  tarot card reading nyc
  tarot card reading layout
  tarot card reading how to
  tarot card reading lotus
  tarot card reading accuracy
  tarot card reading aries
  tarot card reading accurate
  tarot card reading austin texas
  tarot card reading about love
  tarot card reading astrology
  tarot card reading aquarius
  tarot card reading a sin
  a psychic card reading
  a free tarot card reading
  pick a tarot card reading
  is a tarot card reading accurate
  do a tarot card reading
  how a tarot card reading works
  how does a tarot card reading work
  the aeon tarot card reading
  what does a tarot card reading tell you
  the moon tarot card reading
  tarot card reading boston

 • Jenny schreef:

  Wat gaaf! Misschien kom ik binnenkort bij je kijken.

 • Ine schreef:

  Leuk beschreven Rhona en leuk om te volgen!