21 juli 2018

Ons huisje staat in Den Bosch!

Vorige week was het dan zover, onze tijdelijke kleine huisje werd geplaatst.

We begonnen vroeg, namelijk om 08:00 uur met het ‘’funderen’’ en het waterpas maken van de ondergrond. Omdat het zo’n klein huisje is dienen de stelconplaten van het terrein zelf als fundering. Om het geheel waterpas te krijgen beginnen we met het leggen van blokken ter hoogte van de pootjes. Hierop komt straks het huis te staan. Later dit jaar gaan we rondom de huisjes zo genoemde terpen maken waarin de leidingen verwerkt worden. Deze terpen zijn eigenlijk gewoon zand bergen die we inzaaien zodat het geheel wat gezelliger kijkt. Wat ook een rol speelt bij de plaatsing zijn de zonnepanelen aan beide zijdes van het schuine dak. Voor de beste opbrengst worden deze op oost-west gepositioneerd, zodat de zon de hele dag op de panelen schijnt.

We hadden nog even getwijfeld over de positie van het huis, maar uiteindelijk zijn we blij met de keus om de openslaande deuren aan de kant van het water te zetten. Dat uitzicht is namelijk prachtig!

10.30 uur: Mooi op tijd klaar met de voorbereidingen als de vrachtwagen arriveert met het huis. Het vergt wat precisie om de dieplader over het terrein te manoeuvreren naar de plek, waar het huis vervolgens met een kraan op zijn plaats gehesen wordt. Het is een kwestie van de verstelbare voeten aan het frame uitdraaien en waterpas stellen. Binnen drie kwartier staat het huis op zijn plek en is de vrachtwagen weer vertrokken.

Nou daar staat het dan, in een halve dag is ons huis geplaatst. Bizar is het wel een beetje.. We hebben het proces vastgelegd in een timelapse filmpje, hier te zien.

Nu is het zo dat we in dit huisje maar 3 maanden zullen wonen omdat dit het beurs model is van Mill home. We mogen hier tijdelijk in verblijven totdat onze loft duo klaar is, wat vermoedelijk in oktober zal zijn. Ook dan komt er weer een vrachtwagen en wordt het ene huisje op dezelfde manier verwisseld met de nieuwe.

Het inruimen van dit huisje is daarom ook nog een beetje moeilijk, we willen het wel gezellig maken. En alles in verhuisdozen laten zitten voor zolang is ook zoiets. Er staat nog veel bij mijn ouders thuis nu wat later nog een plekje moet krijgen of toch nog weg kan omdat we het al die tijd niet gemist hebben.

Mocht je nieuwsgierig zijn en willen komen kijken, laat het ons even weten dan zetten we de koffie klaar, al is een glas koude limonade ook niet verkeerd met dit warme weer 😉

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *